Zienswijze Programma Luchtruimherziening van Vereniging Buitenplaats Dennehoek

Zienswijze Luchtruimherziening

Op nationaal niveau speelt al enige tijd het Programma Luchtruimherziening met wijzigingen van onder meer vliegroutes en vlieghoogten. Dit zou nadelige gevolgen kunnen hebben voor de Dennehoek qua geluidsoverlast. Twee leden hebben een digitale voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond met de programmaorganisatie en wij zijn niet gerustgesteld. Het bestuur heeft gemeend om toch maar een zienswijze in te dienen om zo in elk geval in beeld te zijn en mee te liften op de informatiestroom. Hieronder de zienswijze zelf. Op de website www.platformparticipatie.nl is meer informatie te vinden.

Zienswijze Programma Luchtruimherziening van Vereniging Buitenplaats Dennehoek

De Dennehoek is een bospark met vijftig recreatiewoningen in het buitengebied van Neede (adres: Mengersdijk 9, 7161 LP Neede) en bestaat ruim 50 jaar. De huisjes zijn van de Vereniging Buitenplaats Dennehoek en leden kopen daarvan het gebruiksrecht. Het bestuur van de vereniging bestaat uit vijf leden.

Sommige huisjes zijn al generaties lang in het bezit van dezelfde familie. Veel leden hebben hun vaste woning in steden in de Randstad waar zij problemen ervaren met fijnstof of geluidsoverlast van Schiphol. Verblijf in de Dennehoek (gelegen in een officieel stiltegebied) geeft de mogelijkheid daaraan te ontsnappen.

Grote bezorgdheid is er ontstaan bij leden en bestuur van de vereniging over de mogelijke toename van laag vliegverkeer boven ons park, wanneer daar bijv. een toenaderingsroute komt te liggen, en heel specifiek over de geplande wachtlus bij Lochem.
De waarde die het verblijf op de Dennehoek voor leden heeft (de mogelijkheid om daar tot rust, op adem en tot bezinning te komen) zou daarmee aanzienlijk aangetast worden. Wij vragen u dringend om voor een gebruik van het luchtruim te kiezen waarbij de stilte in en rond ons park bewaard kan blijven.

Bestuur en leden van Vereniging Buitenplaats Dennehoek