Duizendknoop-brigade in actie

Was je met de paasdagen op de Dennehoek? Dan heb je vast genoten van het voorjaar met fris groene bladeren! En dan heb je misschien ook al de eerste blaadjes van de Duizendknoop gezien. Tijd om in actie te komen.

Gevaar voor fundering

Duizendknoop: de wortels beschadigen fundamenten van huizen en rioleringen.

Deze krachtige plant vormt een ernstige bedreiging voor niet alleen het bos, maar op termijn ook voor de funderingen van onze huisjes, de riolering, leidingen en kabels. De wortels zijn zo sterk dat ze alles kunnen ontzetten. Deze ingevoerde plant wordt een steeds groter probleem in ons land. Ook op de Dennehoek zien we ze opkomen en dat is zeer zorgelijk.

Rode en gele piketpaaltjes

Intussen  is de Duizendknoop-brigade actief met het bestrijden van de plant. Vorig jaar heeft de brigade de Duizendknoop op aardig wat plekken ontdekt.  Daar willen ze de Duizendknopen, nu ze net boven de grond komen, al de eerste klap uitdelen.

De brigade gaat dit jaar nog vaker aan de slag. Op 27 april zijn de vorig jaar gevonden planten weggehaald. Op 30 april is het middenterrein geïnspecteerd. Je kunt zelf meedoen met of ook een plek adopteren en aanpakken.

Op de plekken waar de Duizendknoop is aangetroffen staan rode (ernstig) en gele (minder ernstig) piketpaaltjes.

Meer weten over de Duizendknoop of Duizendknoop gevonden? Neem contact op met de Dennehoek.

Lees ook Aanpak Japanse duizendknoop 27 september 2018 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *